Fritids aktivteter

Strömsholmstävlingarna 2011

2011-06-18 19:29 #0 av: KaninPiggelin

Helgen 4-5 juni var jag på årets Strömsholmtävlingar. Där tittade jag på hästar och tävlade dubbel-dags tävling med mina kaniner.

Lördagen:
Lördagen började med att jag gick upp 06.30. Jag åt den lilla frukosten jag fick i mig (en banan), packade massa matsäck, fyllde 8 flaskor med vatten, packade in kaninerna i bilen och åkte iväg till Strömsholm. Ca 07.45 åkte vi hemifrån och var vid Strömsholm 08.30.

Tinegling

Jag har tre kaniner som heter Tussan,Tingeling och Skorpan. Ungefär
1-2 gånger i månaden tävlar jag dem i kaninhoppning. Strömsholmstävlingarna är en 5 dagars folkfest med tävlingar i hoppning, dressyr och fältävln för hästar. Agilitytävlingar för hundar och kaninhoppningstävlingar finns också. Det finns även ett stort shoppingområde för häst, ryttare och hund.

Efter att ha packat ur bilen blev det några timmars väntan på mina kaniners hoppklass, men det gjorde inget för jag hade så roligt!
Mitt imot kaninhoppbanan låg showbanan där det visas olika shower med hästar. B.la frihetsdressyr, riddarspel och travrace.

När det var dags för mina kaniner att hoppa sin klass (Rak Lätt) var det ganska hög musik på, och ett tag låg temperaturen säkert på 30 grader. Men det gick faktikst väldigt bra ändå! Tingeling hoppade bara på ett fel, Skorpan på två fel och Tussan på tre fel.
Sen var det tyvärr dags att åka hem, klockan var då runt 16.00 och jag hade inte hunnit göra så mycket mer än att vara med kaninerna, men jag längtade jätte mycket till nästa dag som säkert skulle bli minst lika rolig!

Söndagen:
Samma visa denna morgon, en banan till frukost (kan tyvärr inte äta mer på morgonen) och sedan hopp in i bilen och åka iväg till Strömsholm. Denna dag skulle jag hoppa en klass med mina kaniner som heter Krok Lätt. (Samma som Rak Lätt, bara att banan är krokig) Det var även Krok Lätt x2 denna dag, så mina kaniners klass var två gånger under dagen. Därför fick jag hoppa första omgången nästan på en gång när jag kom dit. Det gick inte så jättebra då p.g.a en vattengrav som fanns vid ett hinder. Tingeling hoppade på tre fel, Skorpan på tre fel och Tussan på två fel.

Efter att jag hoppat första omgången var det pause. Då passade jag på att gå iväg med mina kompisar för att titta på lite annat. Vi åt godisremmar, köpte glass, shoppade roliga kepser med eget tryck och tittade på hästhoppningen.

Häst

Efter pausen var det dags för andra omgången. Då gick det bättre för oss! Tingeling hoppade bara på ett fel. Det räckte tyvärr inte till final, det gjorde det inte heller på lördagen. Skorpan hoppade på två fel och Tussan på tre fel.

Vi tittade lite till på hästarna och sedan åkte vi hem. Jag ville egentligen inte åka hem efter en till rolig dg, men jag var väldigt nöjd och glad över helgen som varit!

En av dom roligaste helgerna jag varit med om. Ni som vill titta på hundar, kaniner och massa hästar ska åka till Strömsholmstävlingarna nästa år! :)  

    

Anmäl
2011-06-20 11:24 #1 av: [Fruktiz]

Det där verkar vara likadant som Husdjursmässan och Lillerudsdagarna där jag bor. Med kaninhoppning och andra djur. Glad

Vad fint Tingeling hoppar!

Anmäl
2011-06-20 20:00 #2 av: medde

Vilken trevlig artikel.. Men vilken duktig kanin du har. Full fart över hindren...

Tack för en super artikel. Verkligen bra!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-06-20 20:05 #3 av: KaninPiggelin

#1 och #2 Tack! :)

Jo tjejen har fart bara hon vill! ^^

Anmäl
2011-06-20 20:20 #4 av: medde

Kliipet var superkul att få seSkrattande

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-06-24 08:47 #5 av: MoaP

Jätte bra klipp. Om jag var med på youtube skulle jag klicka på gilla. Super snyggt.

Hej! Checka in mig på mina 2 YouTube kanaler!

http://www.youtube.com/user/Moa100000 det är min musik kanal

http://www.youtube.com/user/MinecraftBuilderXBOX min minecraft kanal

och bloggen till minecraft finns också ;P

http://www.minecraftxbox.bloggplatsen.se det är min blogg så

allt finns i ett! :)

 

Anmäl
2011-06-24 23:21 #6 av: KaninPiggelin

Tack alla! :)

Jag har fler videoklipp på kaninerna från Strömsholm, om ni vill se? ^^

Anmäl
2011-06-25 07:10 #7 av: MoaP

Ja jag vill.

Hej! Checka in mig på mina 2 YouTube kanaler!

http://www.youtube.com/user/Moa100000 det är min musik kanal

http://www.youtube.com/user/MinecraftBuilderXBOX min minecraft kanal

och bloggen till minecraft finns också ;P

http://www.minecraftxbox.bloggplatsen.se det är min blogg så

allt finns i ett! :)

 

Anmäl
2011-06-25 11:09 #8 av: [Fruktiz]

Jag tycker det är jättekul med kaninhoppningsvideor! Jag har säkert några jag med, vi kan göra en egen tråd med videos kanske Glad

Anmäl
2011-06-25 11:33 #9 av: medde

Det vore superkul att få se fler av dina fina klipp.

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.