Djur

Kolmården

2011-06-25 14:53 #0 av: [Fruktiz]

I våras var jag och min familj på Kolmården två dagar. Jag har varit där en gång innan, men det var väldigt, väldigt längesedan och så var detta första gången för mina småsyskon.

Den första dagen vi var där var det jättevarmt och djuren låg mest stilla i skuggorna och vilade. Fast det gjorde inte så mycket, det var roligt att se dem ändå!

Den andra dagen vi var där var alla djur mycket piggare för det var mycket svalare då.

I år kunde man inte längre åka med bilen runt i Safariparken, för den var ersatt med en jättestor linbana istället. Man färdades ljudlöst i en ägglift på ca 20 meters höjd i skogen och samtidigt var det en högtalare som berättade om de djur man passerade. Det var jättehäftigt!


Ibland tjattrade och skrek aporna jättemycket och det hände när någon störde den lilla bebisapan Malte, som föddes i höstas. Han var jättesöt och klängde fast på sin mammas mage.


Vi fick se när en djurskötare matade aporna med äpple och de berättade lite om dem.

Det var t.ex. alltid alfahanen Claudius som fick mat först eftersom det är han som bestämmer. En gång rullade ett äpple ner i vattnet som var runt deras ö och en apa försökte sträcka sig efter äpplet, men det flöt iväg och djurskötaren berättade att det bodde en snok i vattnet och aporna var lite rädda för den.

Efter några minuter hämtade en annan apa en trädkvist för att få tag på äpplet och så småningom flöt äpplet faktiskt tillbaka och han eller hon åt upp det nöjt!

Apor är faktiskt inte så dumma djur om man trodde det.
En sak som är självklar att man gör på Kolmården är att se Delfinshowen! Delfinerna är så himla duktiga och kan göra jättehäftiga konster! Under hela showen spelades det upptempo-musik och alla klappade i princip hela tiden. Det var en väldigt härlig stämning och det en upplevelse för både barn och vuxna, jag lovar!

Det där är en bild från delfinernas uppvärmning innan själva showen. De simmade väldigt fort så det var svårt att få med dem på bild, därav den suddiga bilden.

Jag och min ena syster provade också att rida på kameler. Man fick bara rida en liten tur, men det var roligt ändå. Kamelerna var inte så skumpiga som jag först trodde.

Anmäl
2011-08-15 16:45 #1 av: KaninPiggelin

Fin artikel! :D ^^

Anmäl
2011-08-15 19:04 #2 av: Caroline.H

Åhh, jag älskar Kolmården ^^ Superbra artikel! :D

//Caroline


Anmäl
2011-08-15 19:45 #3 av: medde

Toppen fin artikel.

Visst är det ljuvligt att göra ett besök på Kolmården!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-09-01 15:48 #4 av: [Fruktiz]

Tack allihopa! :)

Anmäl
2011-09-03 11:35 #5 av: Jossangizmo

Bra artikel!

Jag var på kolmåden för första gånen bara får någon månad sen Glad
och så sklart hade jag min älskade kamrera med Flört

Aporna är bara så sööta!

Anmäl
2011-09-05 16:29 #6 av: [Lilllufsen]

Va fint du jort de

Anmäl