Pyssel och sånt

Fars Dag 13 november

2011-11-06 18:33 #0 av: Gunlog

Fars Dag är inte så stor som Mors Dag. Dock, i mina ögon, är den lika viktig. Lyckan hos ett barn att få göra något för sin pappa på Fars Dag är nog lika stor som lyckan hos pappa att bli firad. Naturligtvis ska Fars Dag vara lika stor som Mors Dag. Här hemma är den det.

Jag, som mamma, tycker det är så roligt att få gå med min son i affärer och leta efter en present, eller två, till pappa. Vår Kevin är så rolig att handla med för han vet vad han vill köpa. Har han sagt något så är det det som gäller. Jag kan hänvisa er till Mors Dag 2011 då jag blev vackert uppvaktad.

Kevin känner oss mer än vad vi förstår egentligen. Han kommer ihåg mer om oss än vad vi tänker på. Han är mycket uppmärksam, en alert kille på bara 6 år.

Pappa för honom är kärlek, lek, byggande och "muskler".

Jag tänker också på, precis som när det gäller Mors Dag, alla de som inte kan fira sin pappa på Fars Dag av olika anledningar. De har kanske en annat manlig förebild istället? Varje barn har rätt att ha en manlig förebild i sina liv, om det inte kan vara just pappa.

En mamma ska få ha sin dag och pappa ska få ha sin. Egentligen skulle man döpa om Mors Dag och Fars Dag till "Barnens Uppvaktningsdag till Mamma/Pappa".

Vad ska man då ge till pappa i Fars Dag-present?

Tja, frukost på sängen? Kanske att bjuda på en fika? Eller laga mat till pappa? Köpa en skjorta eller en t-shirt? Ett fint foto på dig själv?

Du kan alltid göra en rolig sak. Köp en mugg som det står världens bästa pappa på. Sätt i en slanggurka, fyll upp med russin. Sätt geléhallon på en tandpetare och sätt i gurkan. Vips så har du en ätbar kaktus!

Du har kanske andra roliga tips som du vill dela med dig?

Välkommen att tipsa!

/Jenny Sajtvärd på Kalas

Artikeln är kopierad från Kalas-sajten

 

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2011-11-12 09:07 #1 av: medde

Firar ni hemma farsdag?

Tack för den superfina artikeln om farsdag Gunlog=)

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-11-12 16:12 #2 av: KaninPiggelin

Fin artikel!

Vi firar fars dag :) Då ger vi pappa presenter och farfar och farmor kommer över på tårta :) I år ska pappa få en burk hjortronsylt (han älskar det) och en tröja som det står "Världen bästa pappa" på ^^

Ska ni ge eran pappa någon present?

Anmäl
2011-11-12 18:11 #3 av: ara11

jag ska ge honom en parfym som han älskar.

// Ara11! :)

Medarbetare på tennisifokus och barnens

 

Anmäl
2011-11-12 19:03 #4 av: medde

#3 Så snällt. Då kommer han bli säker superglad,,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-11-12 19:24 #5 av: Caroline.H

Min pappa hatar när man håller på och "firar", haha, så vi gör knappt nånting! Jag säger alltid grattis på farsdag på morgonen och sen är det inget mer med det lixom ;) Sen ringer väl mamma säkert till morfar och säger grattis men vi gör inte en så stor grej av det... :)

//Caroline


Anmäl
2011-11-12 19:33 #6 av: [Fruktiz]

Min pappa vill inte att vi ska fira honom alls. Han säger att fars dag är någonting som man kommit på för att affärerna ska sälja mer.

Men i år fick han en skål som jag själv drejat i skolan fylld med godis. Det var i alla fall uppskattat Skrattande

Anmäl
2011-11-13 11:30 #7 av: Gunlog

I fredags satt jag och Kevin på Burlövs Center och fikade. Vi hade ingen aning om vad Kevin skulle köpa. Det märktes att Kevin tänkte hårt på sin pappa, om vad han skulle köpa till honom.

Plötsligt! Med munnen full av choklad muffin sa han högt: "JAG VEEEET!!!"

Då kom han på att pappa behövde denna...

Jag försökte att hjälp honom se ut en klocka att köpa, men nej, pappa skulle ha denna klockan... Han var noga när han valde ut.

Därefter frågade jag om han skulle köpa något mer, men det skulle han inte. Vi gick in i en annan affär för att jag skulle ha en ny fancooler till laptopen. Då hittade jag ett paket till bilen som jag tipsade Kevin om. "Japp!" blev svaret. Jag frågade om han ville ge det. "Jaaa, sa jag! Hörde du inte?!" Han är bestämd, den lille räkan. Så, det blev ett vinterpaket till bilen också.

 

 

Till dessa två presenter så gjorde Kevin också ett kort till pappa.

 

 

I morse så vaknade pappa av att Kevin kom in till oss. Pappa gick upp från sängen och ner på nedanvåningen. Då började Kevin hoppa i vår säng: "Mamma, ska vi gå ner nu och säga grattis på fars dag till pappa?" Vi bestämde till slut att vi skulle servera frukost och då skulle pappa få presenterna och kortet. Pappa blev jättenöjd och Kevin är sååå glad idag!

När vi hade ätit färdigt vår frukost så sa han: "Mamma, detta blev en toppendag idag igen!"

Vi ska göra en enkel middag idag. Det blir skivad kassler och ananas på risbädd med bearnaisesåstäcke. Så enkelt, men så gott!

Ha en trevlig Fars Dag, alla! Glad

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2011-11-13 15:36 #8 av: [Lilllufsen]

Ja har en pappa som ja inte vill ha så ja fira aldri fars da för ja hata han å vill inte se å höra hann. Hade ja en snäll pappa så skulle ja å fira fars da

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.