Fritids aktivteter

Vi i Femman

2011-12-12 21:04 #0 av: Caroline.H

Vi i Femman - helt klart en av de grymmaste upplevelserna jag haft! Det förbättrade vår klassgemenskap och alla hade så roligt tillsammans, och nu tänkte jag berätta lite om hur det gick till.

Jag minns det väldigt tydligt, trots att det var två år sen. Vi satt i klassrummet och hade lektion, det var precis innan jul och jag kommer ihåg att jag hade tomteluva på mig. Så ropar vår lärare att hon har en viktig sak att säga. Några veckor innan dess hade vi haft uttagningsprov till Vi i Femman men det hade ju ganska snabbt glömts bort, det var så himla många skolor som sökte så det var väl ingen som trodde att vi skulle komma med. Alla sätter sig i alla fall på sina platser och lyssnar utan större spänning, vi trodde väl att det skulle komma någon information om ett föräldramöte eller något sådant lika tråkigt. Vår lärare börjar ”Jo...det är så att idag fick jag ett samtal från Västmanlands radio.” Jag kan säga att då kunde man verkligen höra hela klassen dra efter andan. ”Ni har blivit antagna till Vi i Femman!” fortsatte hon och alla fullständigt exploderade! Vi skrek och hoppade runt som små tokar tills läraren skulle fortsätta, vi skulle ju få veta vilka det var som skulle få representera vår klass också. Det var den kille respektive tjej som klarat provet bäst som skulle få representera klassen och sen även de tre bästa efter de två, som skulle få vara Experter i olika ämnen. Vi fick väldigt bra representanter från vår klass, som var otroligt duktiga i tävlingarna. Jag ska säga att jag blev väldigt chockad men också väldigt glad, när jag fick veta att jag skulle vara en av de tre experterna!

En bild på representanterna från vår klass!

Så kom dagen då första tävlingen skulle äga rum, atmosfären i klassrummet var aningen spänd ska jag säga! Vi kom till radiostationen ganska tidigt och fick allting förklarat för oss. Nu kommer jag inte ihåg exakt i detalj hur första tävlingen gick till men jag kommer i alla fall ihåg att vi vann den! :)

Tyvärr åkte vi ut redan i andra deltävlingen. Det var ganska spänd stämning där då det var lite fuffens på gång vilket de flesta i publiken höll med om. Men vi var i alla fall goda förlorare och accepterade att vi åkt ut, även fast även jag håller med om att det som avgjorde kändes lite som fusk.

Vi i Femman var verkligen en jättekul upplevelse och jag tycker att alla femmor borde söka till det. Vår klassgemenskap bättrades på ordentligt efter det! Vilka minnen jag har från skolavslutningen när alla skulle upp i högstadiet och vår klass skulle splittras... Alla grät, till och med en del killar... Den underbara klassgemenskap vi hade kommer jag förmodligen aldrig känna igen och jag vet att Vi i Femman bidrog mycket till den! :D

På denna bild är även experterna med. Jag står ju såklart och blundar och men aja, jag får bjuda lite på mig själv! ;)

Bilder lånade ifrån: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3033&artikel=3388031


//Caroline


Anmäl
2011-12-15 16:59 #1 av: Lurvas11

Vad kul! Vi sökte till Vi i femman i år, men jag vet inte om vi kom in. Sådan tröja som du har på bilden har jag också =)

Hälsningar Lurvas11Glad

Anmäl
2011-12-15 17:13 #2 av: KaninPiggelin

bästa älskade gamla klass <3<3

Anmäl
2011-12-15 18:00 #3 av: [Fruktiz]

Min klass var med i radiotävlingarna två ggr, och jag var expert jag med :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.