Djur

Fladdermöss for kids

2012-03-10 09:03 #0 av: sissie

Det finns fladdermöss i Sverige. De ser till att det inte finns så mycket insekter på sommaren. En enda fladdermus kan äta så mycket som 1 200 insekter på en timme. Det blir väldigt många insekter under en natt.

Fladdermössen är inte farliga på något sätt. De är små och har långa vingar precis som fåglar. Och fladdermusen är det enda döggdjuret som kan flyga. Det finns andra däggdjur som också kan hålla sig i luften, men de kan inte flaxa med vingar och få fart.

Fladdermössen är vakna på natten och då flyger de runt och fångar insekter. Det finns fladdermöss på många platser i världen. Främst i de varmare länderna, men det finns gott om fladdermöss även här i Sverige. Det finns 19 olika arter av fladdermöss bara här i Sverige. De tillhör gruppen läderlappar.

Alla fladdermöss är fridlysta. Alltså man får inte jaga dem, fånga dem eller ha dem som husdjur. Men man får hjälpa dem om de blir skadade. Man får dock inte ha dem hemma hos sig själv, utan man ska höra av sig till Fladdermusrehab. De finns på tre platser i Sverige. Sollefteå, Vingåker och Ingarö utanför Stockholm. Där finns det folk som är utbildade för att hjälpa sjuka och skadade fladdermöss. Det är jätteviktigt att man tar kontakt med dem om man hittar en skada fladdermus.

Vill du läsa mer om fladdermöss så titta in på deras hemsida. De har en speciell hemsida för barn som berättar massor om just våra fladdermöss. Där finns också ritningar på hur man bygger en fladdermusholk.

Hemsidan hittar du här Fladdermöss for Kids.

Artikelbilden: Nordisk fladdermus, foto Pia Viklund

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2012-03-10 10:15 #1 av: Lurvas11

Bra Artikel! Jag visste inte att en enda fladdermus kan äta 1200 insäkter på en timme.

Hälsningar Lurvas11Glad

Anmäl
2012-03-10 10:16 #2 av: Jossangizmo

Rolig artikel! Glad Jag älskar fladdermöss, dem är så söta ^^

Anmäl
2012-03-10 10:27 #3 av: BlueBäst

Jättebra tråd, intressant, Känner Pia Viklund (som det stog att hon tagigt artikelbilden)

Anmäl
2012-03-10 10:49 #4 av: sissie

#3 Vad roligt. Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.